- tofu
-mały seler
- pietruszka
- jajko
-2 łyżki posiekanego szczypiorku
Tofu pokroić, zmiksować. Seler i pietruszkę zetrzeć, wymieszać z tofu, jakjkiem, szczypiorkiem i solą. Uformować kotleciki i usmażyć.
-tofu
-sos sojowy
-mąka
-jajko
-bułka tarta
Opakowanie tofu pokroić w plastry, obficie skropić z obu stron sosem sojowym. Panierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć.
np. 😉
[edytowane 16/8/2009 od SurykatkaxD]
a czym tu jajko zastapic bo tamte byly weganskie
Hmm...nie robiłam tofuburgera, ale przepis brzmi ciekawie 🙂 Też nie jem jajek i nigdy nie miałam problemów z przepisami- chodzi o to, żeby substancja do smażenia/pieczenia była odpowiednio kleista, a wtedy jajko jest zupełnie niepotrzebne. Ja sobie zawsze radzę dodając do masy wody, oleju, itp., widziałam też kiedyś takie "bezjajeczne jajka" w proszku, na bazie kaszki kukurydzianej. W przepisie Surykatki tofu jest w plasterkach, ja- robiąc tofuburgery po raz pierwszy- pewnie bym je zmieliła, bo wtedy łatwiej jest zdecydować o konsystencji. Powodzenia i napisz słówko, jak już Ci wyjdzie pierwszy tofuburger 🙂
[edytowane 18/8/2009 przez rubia]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja