Kiełki!
Inne strączkowce - soczewica, groch, itd.
Amarantus i quinoa mają wartościowe białko, choć ciut tłuszczyku też. Hm, może jeszcze drożdże?
Troche sie niejasno wyraziłem mówiąc o fasolach, miałem na myśli wszystkie strączkowe 😉
Przy okazji sam sobie odpowiem, żebym potem nie zapomniał 😀 - kasza gryczana (12 g białka / 100 g).
Czekam na dalsze propozycje użytkowników 🙂
Strączki jednak są niepokonane jeśli chodzi o zawartość białka. Kiełki mają go dużo.
Z innych rzeczy to ziarna zbóż (owies nagi ma ok. 17g białka na 100g ), makarony pełnoziarniste, glony i algi (średnio 50 - 60g/100g), czosnek (ok 6g/100g).
Jestem. Tworzę. Czasem długo siedzę w nocy. Czasem noc długo siedzi we mnie.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja