Ostatnio codziennie na śniadanie wsuwam kaszę gryczaną z truskawkami, posypane lekko rozpuszczalnym kakao. Kaszy nie gotuję, zalewam wieczorem gorącą wodą i rano czeka na mnie cała micha sypkiej, mięciutkiej kaszy, bez przypalania i odlewania. A gdy akurat brak kaszy albo ochoty - obtaczam owoce w samym kakao.
Idę zrobić sobie porcję!
[edytowane 15/6/2011 od xxl]
http://www.explosm.net/comics/random/
Ja ostatnio do wszystkich owoców dodaję zarodki pszenne. Na początku z przymusu (B6), a potem zaczęły mi smakować. Do truskawek (z bananami i kiwi) też dosypuję.
Ale generalnie wiadomo, że truskawki najlepsze są same 🙂
A jeszcze niedawno analitycy rynku warzyw pisali, że truskawki będą w tym roku po 20złotych [dla potomnych: są po 5-6, ale widziałem gdzieś za 4]. Czyżby kolejna (po cukrze) próba spekulacji? Za spekulację truskawkami powinno się wieszać! 😡
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Najlepsze są, oczywiście, z niczym 🙂 Chociaż...znajoma piecze przepyszne wegańskie ciasto z truskawkami- jako osoba na co dzień niewrażliwa na słodkości, tym bardziej potrafię docenić jej talent:)
Czy tylko ja mam wrażenie, że w tym roku truskawki sa wyjątkowo kwaśne? Kupuję w różnych miejscach (warzywniaki, dwa place targowei) i wszędzie to samo.
Hmm...A przecież słońce w tym roku nie zawodzi, więc skąd ten kwas?
U mnie przedwczoraj po 6,5 zł za kg, może jutro będzie taniej? 😉
W tamtym roku robiłam koktajle truskawkowo-bananowe na kefirze. Bardzo dobre. Ale tak naprawdę czekam na poziomki, jagody i maliny- nigdy nie byłam fanką owoców, a tu proszę: na starość zbzikowałam.
P.S. Xxl- wybacz, ale truskawki z kaszą gryczaną? Mogę sobie skojarzyć te owoce z ryżem, makaronem, płatkami owsianymi czy kaszą jaglaną, ale z gryką?? 😮 Coś mi zgrzyta. A może jestem za mało otwarta kulinarnie...
[edytowane 15/6/2011 od rubia]
I'm so sick of fights I hate them .. Come on let me hold you touch you feel you
Rubio, nie przekonasz się, dopóki nie spróbujesz 🙂 Choć wszystko jest kwestią gustu, ja po prostu uwielbiam kaszę gryczaną. Obecnie przeżywam wyjątkowe zadurzenie - wsuwam ją na śniadanie, obiad, deser, kolację i wieczorną przegrychę. Idealny pokarm studenta.
A truskawki można nawet w musztardzie maczać. Próbowałam w zeszłym sezonie - bardzo smaczne połączenie, wbrew pozorom 🙂
http://www.explosm.net/comics/random/
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja