http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,-3177819,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
http://www.polskieradio.pl/trojka/kuchnia/default.asp?id=7608
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9138
Ale nie próbowałam, więc nie wiem, jak to smakuje 🙂
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
ten temat ktos wyczytał w moich myslach 😀 miałam straszna ochote na chałwe z reszta własnie wróciłam ze sklepu ale jej nie kupiłam 😡 bo wszystkie były nafaszerowane cukrem (nie jadam cukru) i konserwantami !! czy to tahin mozna kupic tylko w sklepie ze zdrowa zywnoscia? a jaka jest jego cena bo nazwe ma taka egzotyczna 😀 ??
http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr=4255
robilem kiedys wg podobnego przepisu, upapralem siebie i pol kuchni a smakowalo jak nie powiem co bo nie wypada 🙂
do chalwy trzeba miec dryg. Za to nie trzeba sezamu - mozna zrobic z karmelu ze zmielonym makiem dla przykladu.
"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja