Podziel się!Share on Facebook1Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

woda po warzywach  

  RSS

fistaszek
świeżaczek
Dołączył: 2 lata  temu
Posty: 3
01/08/2016 6:29 am  

W tej wodzie po warzywach są różne minerały. Mówi się żeby taką wodę jeszcze wykorzystać. Do niedawna znałem tylko jeden sposób. Tzn ślepy sos. Tyle że na taki sos schodzi niewiele wody. Ostatnio się plasnełem w czoło że mogę ją użyć do gotowania ryżu albo jakiś kasz. Tyle że dzisiaj w zasadzie w nocy robiłem pasztet i tej wody zrobił się cały rondel. Jutro ugotuję ryż ale zużyję tylko szklankę wody. Znacie jakieś pomysły jak wykorzystać taką wodę. Ewentualnie ile taka woda może postać w lodówce.


OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
Dołączył: 8 lat  temu
Posty: 1839
02/08/2016 2:21 am  

A to nie może być po prostu bulion?
Baza dla zupy np.?
Dobrze jest poczekać, aż woda się zagotuje, a potem wrzucić warzywa.
A jeszcze lepiej gotować na parze.

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce


OdpowiedzCytat
Naja
 Naja
forumowicz
Dołączył: 8 lat  temu
Posty: 26
07/08/2016 10:18 am  

No właśnie ja zazwyczaj po wodzie z gotowana brokułów czy innych warzyw robię zupę :).

btw. pierwsze słyszę nazwę "ślepy sos" 😮


OdpowiedzCytat
  
Praca