Witam serdecznie,
Jestem z Warszawy, mam 35 lat, od zawsze miałam opory przed jedzeniem mięsa. Nie chodziło o smak, tylko o etykę. Z czasem i smak przestał być atrakcyjny. Wyobrażenie ubojni brało górę. Uwazam, ze nie należy jadać przyjaciół. I tak z czasem rezygnowałam z mięsa czerwonego, potem przyszły czasy drobiu, ryb. Teraz coraz częściej kupuję soję, ciecierzycę, soczewiczę. Poznaję nowe smaki. Powoli odcinam się od spożywania mięsa. Na tym etapie nie jestem w stanie zrezygnować z ryb.
Mam synka 7l. który nie lubi mięsa. Rodzina (do tej pory i ja) starała się nakłonić go do jedzenia mięsa - bo białko, rośniesz itd... różne argumenty. Zaczynam rozumieć, ze może młody organizm sam wie co jest dla niego dobre. Moj syn zajada się np. gulaszem sojowym. W zasadzie trafiłam na Waszą stronę, ponieważ szukałam w necie przepisów bezmięsnych. To bardzo ciekawa strona, piszecie prawdę.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja