Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Mycie włosów- jak często, czym myjecie?  

Strona 2 / 8 Wstecz Następny
  RSS

fabryka_slow
bywalec
10/06/2007 3:03 am  

Ja ma kręcone włosy za łopatki (jak wyprostuję to do pasa ^^ ). Myję co 3 dni lub rzedziej, nie przetłuszczają sie wcale. Wręcz sa trochę za suche. Pewnie to od uzywania żelu do włosów...bez niego miałabym siano na głowie. Uzywam odzywki ZIAJi z kiełkami przenicy a do tej pory miałam jakis ziołowy szampon. Wczoraj zamówiłam sobie szapon i odzywke ZIAJA do kręconych włosów, podobno dobry. Jesli macie jakis pomysł na odzywcza maseczke do włosów, to byłabym wdzieczna za informacje (:

koskaan

OdpowiedzCytat
Maze
 Maze
stały bywalec
10/06/2007 11:39 pm  

Ja myje co 3 dni albo rzadziej, bo częste mycie bardzo szkodzi włosom i ono właśnie powoduje ich przetłuszczanie.
Szampony- skrzypowy i pokrzywowy farmony.
Odzywki- domowej roboty: albo olejek migdałowy (wmasowac na godzine, spłukac) albo nalewki np na pokrzywie czy skrzypie (rozcienczyc woda i płukac w tym włosy).

Aha, mam długie no jakos tak do pasa, oczywiście nigdy ich nie kręce, nie farbuje, bo to szkodliwe i nieekologiczne- farby to sam syf! Ogólnie wygladaja tak:
http://picasaweb.google.pl/Mazazel1/ObZWikingWISOwian/photo#5062243972128560546

[edytowane 11/6/2007 przez Maze]

OdpowiedzCytat
Włochata21
bywalec
10/06/2007 11:54 pm  

moje włóski są krotkie chociaz od 2m-cy zapuszczam (teraz przykrywaja uszy ale zwiazac sie za bardzo nie da). Jak bylam w podstawowce mialam wlosy prawie do pasa (ale tez bylam wtedy niska) jednak do dlugich wlosow zniechecilo mnie to ze w okresie dojrzewania zaczely sie przetluszczac i wypadac:/ musze wiec myc wlosy co dzien bo nie lubie miec tluszczu na glowie;) moja kuzynka slyszala o takiej metodzie aby wlosy sie nie przetluszczaly- trza je przetluscic tzn. nie myc przez tydzien- ale ja sie nie odwazylam bo to dla mnie ohydne buuuu chyba musialabym bandame nosic i sie ludziom na oczy nie pokazywac 😉 hehe

Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
11/06/2007 12:08 am  

Jako odżywkę można zastosować żółtko jaja, a potem miód,w skórę, tak żeby doszło do cebulek wetrzeć olejek rycynowy (po olejku dokładnie płukać, bo tłusty) albo sok z czarnej rzepy, który piecze, ale włosy sa po nim bardzo... no po prostu ładniejsze, co widać. Te wyżej wymienione sposoby trzymamy nie wiem ile, ale ja tak z 7 minut.

OdpowiedzCytat
Ada
 Ada
rozmówca
11/06/2007 11:23 pm  

Hm..u mnie to jednak zdecydowanie codziennie...moja skóra sie juz przyzwyczaiła...nie mam dosc długaśnych włosków tak więc prócz układania porannego większych problemów nie zauważyłam...czasmi jednak z racji jakieś wyjazdu itd.główka jest myta co drugi dzień lecz tego najlepiej nie znosi...Szampon hm..to różnie lecz najczęsciej Zaja + jakies 'babcinie odżywki' o siemienu słyszałam...ale odwagi nie mam jeszcze spróbować...;-) prócz tego porządny masaż główki przy każdym myciu...i efekt gwarantowany 😉

Pytaniem jest nie to, 'czy myślą?' lub 'czy potrafią mówić?', tylko czy potrafią odczuwać ból.

OdpowiedzCytat
hmacz
forumowicz
11/06/2007 11:42 pm  

.

[edytowane 24/5/2009 przez hmacz]

OdpowiedzCytat
Paulina_p
bywalec
12/06/2007 9:00 pm  

moje kudły 😀

ładne
ja mam swoich trochę mało ale staram się o nie dbać zamierzam zapuszczać

[edytowane 1/1/2008 przez Paulina_p]

OdpowiedzCytat
natalienne
bywalec
15/06/2007 10:34 pm  

ja mam średniej długości, tak do ramion i pocieniowane.
Musze myć co dwa dni bo inaczej są tłuste :/
Używam szamponu z odżywką 2w1 Avonu, taki zielony.

OdpowiedzCytat
hmacz
forumowicz
21/06/2007 1:34 pm  

Spróbowałam sposobu z siemieniem lnianym, dzięki wege-aneta, działa świetnie! 😀

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
21/06/2007 4:19 pm  

hmacz,a Ty jak z tym siemieniem myłas..:D??Co z nim zrobiłas.:D??Bo ja mam właśnie strasznie tłuste włosy, które musze myć codziennie i na dodatek sa bez objętośći..:/...To jak tu tę puszystość uzyskać..:D?

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
hmacz
forumowicz
21/06/2007 5:48 pm  

sproszkowane siemie lniane mieszasz z wodą, az powstanie gesta papka, nakladasz na wlosy (taka galareta), myjesz jak szamponem, czekasz 3 minuty i DOKLADNIE splukujesz, zeby potem nie musiec nic wyczesywac, sa puszyste i pelne zycia 😀

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
21/06/2007 9:33 pm  

hmm..ja mam gdzieś tam w szafie ziarenka siemienia...to co..przez młynek je..:D???

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
sunnylion
bywalec
29/06/2007 4:40 pm  

a propos tego siemienia to mysle,ze jak sie ma cale ziarna to nawet lepiej, nie bedzie trzeba bedzie tego "proszku" splukiwac...

ugotowac takie cale, odcedzic, i umyc 'galaretka 'ktora zostala
tak sobie mysle ;D

VEGE - REGGAE POWER 4 EVER 🙂

OdpowiedzCytat
Bleks
bywalec
29/06/2007 5:01 pm  

moje włóski są krotkie chociaz od 2m-cy zapuszczam (teraz przykrywaja uszy ale zwiazac sie za bardzo nie da). Jak bylam w podstawowce mialam wlosy prawie do pasa (ale tez bylam wtedy niska) jednak do dlugich wlosow zniechecilo mnie to ze w okresie dojrzewania zaczely sie przetluszczac i wypadac:/ musze wiec myc wlosy co dzien bo nie lubie miec tluszczu na glowie;) moja kuzynka slyszala o takiej metodzie aby wlosy sie nie przetluszczaly- trza je przetluscic tzn. nie myc przez tydzien- ale ja sie nie odwazylam bo to dla mnie ohydne buuuu chyba musialabym bandame nosic i sie ludziom na oczy nie pokazywac 😉 hehe

eee...ta tygodniowa metoda nie dziala, jak bylam chora to nie mylam przez tydzien i potem musialam jescze domywalac nastepny tydzien (nie chcialy sie umyc nastepne pare dni i tuz po umyciu wygladaly jak po 3 dniach brudzenia ;P). A potem bylo jak zwykle

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
29/06/2007 10:09 pm  

Sunnylion, a ja myślę, że cały sęk, to w tym, że ziarna siemienia są mielone. Tak jak się mieli i je - wtedy przyswajamy omega 3 itp., a niemielone, to skorupka tylko, więc nie wiem jak to może podziałać.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 8 Wstecz Następny

Praca