Podziel się!Share on Facebook1Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dziękujemy za zgłoszenia nadesłane na konkurs kulinarny z orzechami w roli głównej. Poniżej prezentujemy zwycięskie przepisy.

Na czerwcową edycję konkursu kulinarnego nadeszło wiele przepisów. Dominowały ciasta i ciastka – kulki orzechowe, batony, orzechowe serniki, pieczone i na zimno. Pojawiły się także dania niedeserowe. To pokazuje, jak wiele ciekawych, roślinnych dań można wyczarować z użyciem orzechów.

Postanowiliśmy zatem wyróżnić jedno danie typowo na słodko, jedno danie nie będące deserem, pełne aromatycznych przypraw oraz danie adresowane dla najmłodszych.

Czas na zwycięskie przepisy. Masła orzechowe, ufundowane przez firmę Primavika, Partnera tej edycji konkursu, otrzymują:

Justyna Brandys za Jaglany sernik z orzechami, w smaku przypominający popularny batonik snickers

Justyna Mordon za Szpinakowe kulki mocy, inspirowane kuchnią gruzińską

Ania Szpila za Batatorzech – danie nie tylko dla maluszków.

Wkrótce ogłosimy lipcową edycję konkursu. Już teraz zapraszamy!