Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jest to super proste danie, które bardzo szybko i prosto przygotować. Smakuje obłędnie! To moje ulubione danie na obiad lub kolację.
Składniki:

  • 4 średnie marchewki
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • garść suszonych pomidorów
  • jedna duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy do smaku: sól różowa himalajska, pieprz, bazylia, oregano

Przygotowanie:
Cebulkę kroję w drobną kostkę i wraz z czosnkiem podsmażam na wodzie na patelni do lekkiego zrumienienia. Następnie do cebulki z czosnkiem wlewam przecier pomidorowy, wrzucam pokrojone suszone pomidory i doprawiam do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Podduszam chwilę, aż sos troszkę zgęstnieje i nabierze smaku. W tym czasie obieram marchewki i robię z nich spaghetti na temperówce do warzyw. Dodaje marchewkowy „makaron” do sos, mieszam i chwilę duszę. Można dłużej zostawić danie na patelni jeżeli ktoś lubi jak marchewka jest miękka. Ja wolę chrupką, więc po chwili danie jest gotowe.
Smacznego:)

Nadesłała: Katarzyna Turula
Przepis z portalu Wegetarianie.pl