Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

 

Wiele lat minęło od czasu kiedy ostatni raz jadłam prawdziwe Rafaello. Był to jeden z moich ulubionych słodyczy i długo szukałam godnego zamiennika. To, które przygotowałam smakuje przepysznie, lepiej niż prawdziwe 🙂

Proszę Państwa, oto przepis na pyszne, surowe, wegańskie, bezglutenowe RAFAELLO.

Składniki:

– pasta kokosowa ok. 4 łyżki / mogą być zamiast tego wiórki kokosowe z olejem kokosowym, takim prawdziwym, pachnącym
– daktyle, ja dałam ok. 10
– troszkę wody i wiórek kokosowych, żeby zrobiła się masa

Wykonanie:

Wszystko blendujemy, a z utworzonej masy tworzymy kulki, które nadziewamy całym migdałem i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Nadesłała: Anna Wityńska
Przepis z portalu Wegetarianie.pl