Podziel się!Share on Facebook2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Składniki na 12 sztuk:

  • marchewka [1 sztuka]
  • migdały [50 g]
  • siemię lniane [2 łyżki]
  • orzechy włoskie [garść]
  • daktyle [8-10 sztuk]
  • rodzynki [1 łyżka]
  • przyprawa do piernika [1 łyżeczka]
  • cynamon [1/2 łyżeczki]
  • wiórki kokosowe [3 łyżki]

Przygotowanie:

Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki. Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki, żeby stężały i zajadać.

Nadesłała: Monika
Przepis z portalu Wegetarianie.pl