Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu marynowanego
  • 2 marchewki
  • szklanka zielonego groszku
  • 0,5 litra bulionu warzywnego
  • 1,5 łyżeczki agaru
  • sos sojowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gotujemy bulion warzywny i bardzo sowicie doprawiamy solą i pieprzem. Bulion musi być bardzo mocno doprawiony.
Z przygotowanego, gotującego się bulionu odlewamy pół szklanki, wsypujemy agar i dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do pozostałego bulionu i cały czas mieszając gotujemy ok. 2 minut.
Tofu namoczone w sosie sojowym, kroimy w małą kostkę. Ugotowaną marchewkę kroimy w cienkie plastry. W miseczce układamy na dnie marchewkę, dodajemy tofu, wsypujemy groszek i zalewamy bulionem.

Pozostawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki. Po około 3 godzinach podajemy z cytryną lub octem.

Autor: Wegewakacje.pl

Jeśli chcecie posmakować wegańskiej kuchni, wziąć udział w warsztatach gotowania i zrelaksować się w pięknym górskim otoczeniu – zapraszamy na WEGE WAKACJE!