Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dziękujemy za wszystkie przepisy, nadesłane w konkursie kulinarnym na pyszne i łatwe w wykonaniu wegańskie potrawy. Poniżej prezentujemy nagrodzone propozycje.


Frekwencja zgłoszeń do tej edycji konkursu okazała się niezwykle wysoka. Otrzymaliśmy mnóstwo przepisów na roślinne dania główne, makarony, placki, zapiekanki, zupy, potrawki z warzyw, pasty do pieczywa, śniadaniowe przekąski, wegańskie desery, ciasta i ciasteczka. Nadesłane receptury prezentujemy w naszym serwisie kulinarnym. Zobaczcie i przekonajcie się sami, że przygotowanie potraw roślinnych zajmuje niewiele czasu i jak w prosty sposób wyczarować smaczny posiłek.

Kierując się tematyką konkursu wybraliśmy 3 zwycięskie propozycje oryginalnych, smacznych i łatwych w wykonaniu przepisów. Egzemplarze książki Smart Vegan – Wykorzystaj swój spryt w kuchni roślinnej, ufundowane przez Weganizujemy Polskę, otrzymują:

Karolina MrowiecBrokuł zapiekany w dyni pod pierzyną z wegańskiego sera z kalafiora i ciecierzycy
AlicjaSenapssill z selera, czyli specjał kuchni szwedzkiej w wersji roślinnej
Monika JerzakWegańskie ciasto Rafaello bez pieczenia

Serdecznie gratulujemy!
I już teraz zapraszamy do udziału w przyszłych edycjach konkursu!