Wyniki konkursu: Weganizm – prosto i smacznie
Dziękujemy za wszystkie przepisy, nadesłane w konkursie kulinarnym na pyszne i łatwe w wykonaniu wegańskie potrawy. Poniżej prezentujemy nagrodzone propozycje.
Frekwencja zgłoszeń do tej edycji konkursu okazała się niezwykle wysoka. Otrzymaliśmy mnóstwo przepisów na roślinne dania główne, makarony, placki, zapiekanki, zupy, potrawki z warzyw, pasty do pieczywa, śniadaniowe przekąski, wegańskie desery, ciasta i ciasteczka. Nadesłane receptury prezentujemy w naszym serwisie kulinarnym. Zobaczcie i przekonajcie się sami, że przygotowanie potraw roślinnych zajmuje niewiele czasu i jak w prosty sposób wyczarować smaczny posiłek.
Kierując się tematyką konkursu wybraliśmy 3 zwycięskie propozycje oryginalnych, smacznych i łatwych w wykonaniu przepisów. Egzemplarze książki Smart Vegan – Wykorzystaj swój spryt w kuchni roślinnej, ufundowane przez Weganizujemy Polskę, otrzymują:
Karolina Mrowiec – Brokuł zapiekany w dyni pod pierzyną z wegańskiego sera z kalafiora i ciecierzycy
Alicja – Senapssill z selera, czyli specjał kuchni szwedzkiej w wersji roślinnej
Monika Jerzak – Wegańskie ciasto Rafaello bez pieczenia
Serdecznie gratulujemy!
I już teraz zapraszamy do udziału w przyszłych edycjach konkursu!
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.