Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jaką dietę stosować, by zapobiegać chorobom tarczycy i w jak najbardziej naturalny sposób wrócić do zdrowia? Co, prócz diety, może przyspieszyć powrót do równowagi? Karolina i Maciej Szaciłło, eksperci od zdrowego żywienia, w swojej najnowszej książce postanowili zmierzyć się z problemami tarczycy holistycznie – zarówno przy pomocy ajurwedy, jak i współczesnej dietetyki. Premiera już 28 lutego.


W książce Zdrowa tarczyca znajdziesz:

– kompleksowe, odpowiednio zbilansowane jesienno-zimowe oraz wiosenno-letnie menu, dla osób z niedoczynnością tarczycy oraz chorobą Hashimoto,
– omówienie objawów oraz uwarunkowań genetycznych chorób tarczycy,
– techniki oddechowe, medytacje, zabiegi olejowe, które przyśpieszą powrót do zdrowia i pomogą je zachować,
– informacje o toksynach zawartych, m.in. w kosmetykach, środkach czystości, jedzeniu.

Zmagasz się z chorobami tarczycy? Cierpisz na wahania nastroju, depresje, spadki energii, masz suchą skórę, wypadają Ci włosy i, mimo ćwiczeń oraz diety, nie potrafisz schudnąć? Przy wsparciu specjalistów – dietetyczki i konsultanta ajurwedyjskiego – przygotowaliśmy kompleksowe menu, które pomoże Ci wrócić do równowagi, zrzucić zbędne kilogramy i cieszyć się pełnią życia. – Karolina i Maciej Szaciłło

 

Karolina i Maciej Szaciłło – eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych.

Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę (Wydawnictwo Zwierciadło).

Data premiery: 28 luty 2018
Oprawa: twarda
Format: 190 mm x 240 mm
Liczba stron: 270