Brokułowy rosół
Składniki:
– 1 kg brokułów
– bulion warzywny
– kasza kukurydziana/kus-kus
– 3 litry wody
– miso
– tamari
– 2 łyżki oliwy
Sposób przyrządzania:
Bulion warzywny można ugotować z warzyw lub użyć dostępnego gotowego bulionu w kostce lub proszku. Brokuły zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub poszatkować naprawdę drobniutko. Wrzucić na gotujący się bulion. Po 20 minutach gotowania na wolnym ogniu, dorzucić kilka łyżek kaszy (na tę ilość wystarczy pół szklanki), wlać oliwę i doprawić tamari. Po 10 minutach, gdy kasza się ugotuje zmiejszyć płomień do minimum i dołożyć kilka łyżek miso. Potrzymać jeszcze z 5 minut i gotowe.
Nadesłał/a: bartek________
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.