Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– 50 dag fasolki szparagowej
– 30 dag pieczarek
– cebula
– pół szklanki śmietany
– łyżka masła
– pół łyżki mąki
– pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Fasolkę włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować bez przykrycia na półtwardo (ok. 10min), odsączyć, wypłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć. Grzyby umyć, obrać, pokroić na plasterki. Cebulę posiekać. Masło rozgrzać na patelni, włożyć pieczarki i cebulę, usmażyć- mieszając – na złoty kolor. Oprószyć mąką i pieprzem, posolić, dodać fasolkę, wlać śmietanę, dokładnie wymieszać.


Nadesłał/a: SurykatkaxD