Fasolka szparagowa z grzybami
Składniki:
– 50 dag fasolki szparagowej
– 30 dag pieczarek
– cebula
– pół szklanki śmietany
– łyżka masła
– pół łyżki mąki
– pieprz, sól
Sposób przyrządzania:
Fasolkę włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować bez przykrycia na półtwardo (ok. 10min), odsączyć, wypłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć. Grzyby umyć, obrać, pokroić na plasterki. Cebulę posiekać. Masło rozgrzać na patelni, włożyć pieczarki i cebulę, usmażyć- mieszając – na złoty kolor. Oprószyć mąką i pieprzem, posolić, dodać fasolkę, wlać śmietanę, dokładnie wymieszać.
Nadesłał/a: SurykatkaxD
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.