Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– 3/4 kg ziemniaków
– opakowanie sera feta
– duża cebula
– 1 jajo
– 2 łyżki posiekanego kopru
– 3 łyżki mąki
– pieprz, odrobina soli
– olej do smażenia

Przygotowanie kotletów:
Ziemniaki gotujemy do miękkości i rozgniatamy. Kiedy wystygną, dodajemy do nich uduszoną cebulę, kawałki fety, posiekany koper, jajko i przyprawy. (Solimy odrobinę bądź wcale, gdyż feta jest z reguły dość słona). Całość delikatnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

Smakują wybornie polane dipem czosnkowo-jogurtowym, który przygotowujemy według przepisu na TEJ STRONIE.