Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • kapusta kiszona
  • pieczarki
  • składniki na naleśniki (mąka, woda, jajko, mleko, szczypta soli)
  • bułka tarta, jajko
  • olej
  • przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie)

    Sposób przyrządzania:

    Pieczarki kroimy w drobne kawałki i razem z kapustą umieszczamy w garnku. Dodajemy trochę oleju i wody, gotujemy, aż kapusta zmięknie (można dodać liść laurowy i ziele angielskie).
    W międzyczasie smażymy naleśniki.
    Kapustę i naleśniki zostawiamy do ostygnięcia.
    Natępnie układamy farsz na naleśniku i zawijamy w poduszeczkę.
    Otrzymane krokiety moczymy w jajku potem w bułce tartej i smażymy na oleju. GOTOWE 🙂