Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– 1 niewielka cukinia
– 1 duża cebula
– natka pietruszki
– siemię lniane (całe ziarna i zmielone)
– garść zarodków pszennych
– mąka sojowa i pszenna
– sól, pieprz
– oliwa z oliwek lub olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

Cukienię zetrzeć na tarce o większych oczkach, cebulę drobno posiekać, dodać garść: siemienia lnianego w ziarnach i zmielonego, garść zarodków pszennych i posiekaną nać pietruszki. Przyprawić i wymieszać, dodać mąki do zagęszczenia. Przed włożeniem na patelnię obtaczać w mące. Smażyć na dośc małym ogniu na złoty kolor, tak aby placki w środku nie były surowe i dały się z łatwością przełożyć na talerz w całości. Mieszanka mojego autorstwa zrobiona z tego co było pod ręką można dodawać co kto lubi wg upodobań:)
Życzę smacznego!


Nadesłał/a: Weronika