Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Nie takie trudne do zrobienia 🙂


Składniki:

– 1 średnią zieloną cukinię
– 1/2 czerwonej papryki
– 1 główkę brokuł
– ser zółty
– ogórki konserwowe
– 1 łyżeczkę papryki ostrej mielonej
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 kostkę bulionu warzywnego
– pieprz

Sposób przyrządzania:

Pokroic cuknię wzdłóż (na plastry). Zetrzeć ser żółty na tarce o dużych oczkach. Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Wstawić wodę, poczekać, aż się zagotuje i wrzucić bulion warzywny. Gotować brokuły w bulionie ok 6 min., aż będą delikatnie miękkie. Pokroić paprykę i ogórki w kostkę. Pokrojoną cukinię, podsmażyć na oliwie z oliwek z dwóch stron. Cukinie włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać serem, następnie ułożyć kolejną warstwę cukini i znowu posypać serem. Ułożyć podgotowane brokuły, pokrojone ogórki, paprykę i oprószyć pozostałym serem. Posypać pieprzem i ostrą papryką. Piec w piekariku ok 20-30 min. w temp. 180C.
Smacznego:)


Nadesłał/a: Dolot 🙂