Francuski omlet z ziołami
Składniki: (na ok. 3 porcje)
– 4-6 jajek
– 2 łyżki masła
– 1 łyżeczka oregano
– 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
– 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
– 3 łyżki startego ostrego sera (warmiński, tylżycki)
– szczypta czarnego mielonego pieprzu
– sól do smaku
Sposób przyrządzania:
Jaja wbić do miseczki, wlać 2 łyżki zimnej wody, dodać zioła, szczypiorek, natkę, sól, pieprz i lekko rozbić widelcem.
Na dużej patelni roztopić masło, wlać jajka i smażyć, aż się całkowicie zetną.
Podawać posypany serem ze smażonymi ziemniakami.
Nadesłał/a: Slayereczka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.