Włoski placek z jabłkami
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Duże jabłka pokroić w dość dużą kostkę, zasypać cukrem, dodać dowolne bakalie i odstawić na godzinę do lodówki.
Następnie wbić jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać i ciasto wyłożyć do blachy nasmarowanej tłuszczem i tartą bułką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 40 minut.
Nadesłał/a: Slayereczka
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
fantastyczne w smaku
Ciasto zrobiłam bo goscie sie zwalili bez zapowiedzi a w domu oprocz jablonki nic.. co sie okazalo ciasto nie dosc ze nie wymaga prawie zadnych składnikow bo make cukier i jajko kazdy ma to jest proste do zrobienia na tyle ze możesz je zostawic mężowi do przygotowania ktorego daniem pokazowym jest jajecznica na maśle:) . A smak….. Fantastyczne zazraz po upieczeniu jest klejące jednak jak wystygnie to cud miód i orzeszki…ukochane ciasto od wczoraj całej mojej rodziny niesamowice smaczne i bardzo delikatne. Lekko egzotyczna nuta wyczówalna w cieście zaskakuje i przywiązuje do siebie;) i ten piekny jabłkowy aromat… POLECAM