Graham z pieczarkami
Potrawka o smaku orzechowo-pieczarkowym
Składniki:
– ok. 350 g makaronu graham świderki (lub innego grubego)
– 250 g pieczarek
– duża cebula
– garść kostki sojowej
– pełna garść ziaren słonecznika
– siemię lniane (ilośc wg uznania)
– olej
– sól, curry
Przygotowanie:
Makaron gotujemy, tak żeby się nie rozgotował. Cebulę kroimy w pół krążki, pieczarki w dość duże kawałki i dusimy razem na oleju. Kostkę sojową gotujemy w osolonej wodzie z curry, potem zlewamy wodę i obsmażamy na odrobinie oleju. Ziarna słonecznika siekamy nożem na drobniejsze kawałki (lub nie), ziarna siemienia lnianego prażymy na patelni bez oleju. Wszystkie składniki najpierw warto przestudzić, a potem wymieszać, wtedy się nie skleją. Pycha!
Nadesłał/a: Weronika
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.