Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 4 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 litra wody

    Sposób przyrządzania:

    Zagotować wodę w garnuszku, na wrzątek sypać powoli cynamon. Gotujemy około 10, 15 minut, nie dłużej, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu, kiedy woda się uspokoi, na dnie garnka tworzy się specyficzna galaretka. Do kubków nalewamy tylko wodę, pozostawiając zawiesinę na dnie.
    Herbatka jest niesamowicie rozgrzewająca, idealna na zimę i jesienne wieczory. Jest nieco hardcorowa, ze względu na mocny, charakterystyczny smak, ale wbrew pozorom, nie piecze, ani nie pali w gardło jak można by się spodziewać. Niektórzy słodzą ją odrobiną miodu, ale na moje, to nic jej nie brakuje, chyba po prostu trzeba lubić tę przyprawę :]


    Nadesłał/a: SoulSista