Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Kiedy rodzina kładzie na grilu zwłoki zwierząt… ja wyjmuję z zamrażalnika moją wegeteriańską specjalność :]


Składniki:

  • pół kilko soi
  • 8-10 świeżych papryk
  • mały kawałek żółtego sera
  • 3 cebule
  • 4 korzenie pietruszki
  • 3 marchewki
  • kilka listków bazylii (może również suszona)
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek lub olej
  • przyprawy (sól, papryka ostra, pieprz)

    Sposób przyrządzania:

    Papryki ostrożnie przekroić na 2, 3 lub 4 części (w zależności od tego jaki mają kształt), wyjąć gniazdka nasienne.
    Obrać cebule, pietruszki, marchewki, pokroić je w kostkę i dusić w rondelku lub na patelni aż staną się miękkie. Dodać do ugotowanej soi. Pokroić bazylię i natkę pietruszki i również dodać. Przyprawić według uznania. Wszystko starannie wymieszać.
    Do łódeczek z papryk włożyć po małym plasterku żółtego sera. Każdą napełnić przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grilu z obu stron, aż papryki zrobią się miękkie.

    Życzę smacznego!


    Nadesłał/a: sopocianka