Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki na 2 duże procje lub 3 mniejsze:
– opakowanie mrożonej brukselki (może być świeża rzecz jasna)
– ok. 250 makaronu (najlepiej wyglądają różnokolorowe kokardy)
– 1/2 małego opakowania orzechów włoskich
– 2-3 łyżeczki bułki tartej
– sól

Przygotowanie:
Brukselkę ugotować, najlepiej na parze. Makaron ugotować. Orzechy przemielić lub rozdrobnić (ja to robię wkładając orzechy do kartki papieru i ubijając młotkiem).
Na rozgrzaną patelnię polać wody spod gotowanej brukselki i na tę wodę wrzucić brukselkę.
Kiedy tylko woda się zagotuje, posypać brukselkę solą i bułką tarką i łyżką zamieszać, by brukselka się w bułce obtoczyła.
Na to wrzucić makaron i wymieszać.
Podawać posypane orzechami włoskimi.
Do popicia dobry jest sok z pomarańczy.


Nadesłał/a: Trop