Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– pół opakowania spaghetti z pszenicy durum
– 4-5 łyżek granulatu sojowego
– 2 średnie cebule
– 2 pomidory
– 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
– 2-3 ząbki czosnku
– pieprz, sól

Przygotowanie:
Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
W trakcie gotowania spaghetti:
Posiekaną cebulę rzucić na rozgrzaną patelnię, podlać wodą, posolić i chwilkę podusić.
Na cebulę wrzucić granulat sojowy, dodać wody tak, by całość była nią prawie przykryta, posolić raz jeszcze.
Na cebulę i granulat wrzucić pokrojone w kostkę pomidory.
Podgotować, by wszystko zmiękło i się wymieszało (ok. 5-10 min.)
Doprawić przecierem, czosnkiem i pieprzem.
Tak powstalym sosem polać spapghetti.

Uwaga: ja z reguly nie smażę, ale jak ktoś chce to oczywiście cebulę zamiast dusić może sobie podsmażyć na oleju.


Nadesłał/a: Trop