Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

prosta zupka-zdrowa, lekkostrawna i szybka w przygotowaniu


Składniki:

  • dwie średnie cebule
  • marchewka
  • pół czerwonej papryki
  • dwa ząbki czosnku
  • średni por
  • makaron (jak kto lubi, pasują np. łazanki albo świderki)

    Przyprawy:

  • odrobina wegety
  • duuuuużo curry
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • maggi (najlepiej świeża)
  • odrobinka ostrej papryki

    Sposób przyrządzania:

    Gotujemy wodę, do wrzątku dodajemy wegetę i maggi. Następnie wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w grube pól-talarki i pora również w grube talarki. Zmniejszamy ogień.
    Czosnek kroimy drobniutko, paprykę w kostkę (też drobną). Gdy warzywa zmiękna (3-5 min.), dodajemy paprykę i czosnek. Gotujemy na małym ogniu, przyprawiamy obficie curry, wrzucamy kilka ziarenek ziela angielskiego, troszkę ostrej papryki. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron i zdejmujemy z ognia.
    Smacznego!!!


    Nadesłał/a: EvilOne