Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Porcja na drugie śniadanie dla 1 osoby:
Składniki:
– 2 kromki zwartego, ale nie twardego razowego chleba (np. zbójnicki),
– 1 pomidor,
– 2 ogórki małosolne,
– 1/4 papryki żóltej,
– 6 zielonych oliwek,
– 1 lyżka orzechów włoskich,
– garść natki pietruszki.

Sos:
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
– 1 łyżeczka przecieru pomidorowego,
– szczypta soli,
– łyżeczka oregano,
– łyżka wody.

Przygotowanie:
Chleb pokroić w kostkę,
orzechy nieco pokruszyć,
oliwki przekroić na połówki,
natkę posiekać,
pomidor i ogórki w kosteczkę.

Wszystkie składniki połączyć w miseczce.

Składniki sosu wymieszać w filiżance. Sos dobrze wymieszać z sałatką, tak by wszystkie kostki chleba miały okazję się zamoczyć.


Nadesłał/a: Trop