Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • tabliczka czekolady
  • 1 szklanka śmietanki
  • 1 zółtko
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny

    Sposób przyrządzania:

    Czekoladę zetrzeć na tarce, wymieszać z ryżem, orzechami i skórka cytryny. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć przygotowanym ryżem. Śmietankę dokładnie wymieszać z żółtkiem i cukrem pudrem, polać ryż, wstawić potrawę do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 min.


    Nadesłał/a: Olla