Kolorowe leczo
Potrzebne nam będą:
– pomidory
– pieczarki
– papryka x3 kolory
– kabaczek lub cukinia
– ewentualnie patison
– czosnek
– granulat sojowy
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Na patelni (dużej i głębokiej) na oliwie z oliwek podsmażamy granulat sojowy. Dodajemy odrobinę czosnku, doprawiamy czym chcemy (np. zioła, sól, pieprz, wegeta). Siekamy wszystkie warzywa. Dorzucamy do granulatu. Mieszamy i czekamy, aż soki wypłyną. Jeżeli się przypala dolać wody. Doprawiamy. I gotowe! Można podawać z ryżem.
Na to wrzucić makaron i wymieszać.
Podawać posypane orzechami włoskimi.
Do popicia dobry jest sok z pomarańczy.
Nadesłał/a: Sashi
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.