Aromatyczna zupa szpinakowa
Oryginalny przepis pochodzi z książeczki „Kuchnia chińska”, ale zmieniłam go nie do poznania 😉
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Do 2 szklanek wody wrzucić mrożony szpinak połamany na kawałki. Podczas gdy będzie się rozmrażał na wolnym ogniu dodajemy rozkruszoną kostkę warzywną. Kiedy już szpinak się roztopi rozdrabniamy go łyżką, aby nie było grudek. W szklance rozmieszamy odrobinę wody z mąką, wlewamy to do garnka i dosypujemy przypraw (cynamon- 1 łyżeczka, imbir- troche mniej, szczypta gałki muszkatołowej, sól i pieprz od smaku). Pozostawić na ogniu na moment.
Kotlety sojowe ugotować i pokroić w paski, włożyć je do misek. Nalać zupy.
SMACZNEGO 🙂
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.