Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Oryginalny przepis pochodzi z książeczki „Kuchnia chińska”, ale zmieniłam go nie do poznania 😉


Składniki:

  • pół paczki mrożonego rozdrobnionego szpinaku (np.Hortex)
  • kostka warzywna
  • czubata łyżka mąki (użyłam razowej, ale kukurydziana chyba pasuje)
  • 4 kotlety sojowe
  • cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

    Sposób przyrządzania:

    Do 2 szklanek wody wrzucić mrożony szpinak połamany na kawałki. Podczas gdy będzie się rozmrażał na wolnym ogniu dodajemy rozkruszoną kostkę warzywną. Kiedy już szpinak się roztopi rozdrabniamy go łyżką, aby nie było grudek. W szklance rozmieszamy odrobinę wody z mąką, wlewamy to do garnka i dosypujemy przypraw (cynamon- 1 łyżeczka, imbir- troche mniej, szczypta gałki muszkatołowej, sól i pieprz od smaku). Pozostawić na ogniu na moment.
    Kotlety sojowe ugotować i pokroić w paski, włożyć je do misek. Nalać zupy.

    SMACZNEGO 🙂