Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 średnie marchewki
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 spora zielona papryka
  • opakowanie tofu
  • 2 średnie pomidory
  • ok. 120 ryżu (trochę więcej niż torebka)
  • przyprawy: sos sojowy, gałka muszkatołowa, imbir, curry

    Sposób przyrządzania:

    Wszystkie warzywa umyć. Marchewkę obrać i pokroić w talarki, paprykę oczyścić i w paseczki i przekroić na pół. Wrzucić na kilka minut do garnka z gotującą wodą, blanszować. Kiedy już będą prawie miękkie odlewamy wodę, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodajemy kukurydzę. Za chwilkę pokrojone tofu i uprzednio sparzone i pokrojone w spore kawałki pomidory.
    Przyprawić sosem sojowym, gałką muszkatołową i imbirem. Wszystkiego po trochu, wyważyć proporcje według gustu.
    Ugotować ryż na sypko (nie w torebce – proporcja ryżu do wody: 1:2), pod koniec dodać curry.

    SMACZNEGO 🙂