Aromatyczna słodka potrawka warzywna
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Wszystkie warzywa umyć. Marchewkę obrać i pokroić w talarki, paprykę oczyścić i w paseczki i przekroić na pół. Wrzucić na kilka minut do garnka z gotującą wodą, blanszować. Kiedy już będą prawie miękkie odlewamy wodę, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodajemy kukurydzę. Za chwilkę pokrojone tofu i uprzednio sparzone i pokrojone w spore kawałki pomidory.
Przyprawić sosem sojowym, gałką muszkatołową i imbirem. Wszystkiego po trochu, wyważyć proporcje według gustu.
Ugotować ryż na sypko (nie w torebce – proporcja ryżu do wody: 1:2), pod koniec dodać curry.
SMACZNEGO 🙂
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.