Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1,5 wody
  • 1 duża marchewka
  • słoiczek grzybów gotowanych
  • ziele angielsie
  • liść laurowy
  • mąka+woda
  • pieprz
  • sól
  • przyprawy do smaku

    Sposób przyrządzania:

    Do 1,5 litra wody wrzuć startą na tarce marchew. Wrzuć jeden duży liść laurowy i 4 ziela angielskie. Następnie dodaj słoiczek gotowanych grzybów. Zagotuj. Dopraw wegetą i solą do smaku. Następnie zabiel zupę mąką wymieszaną z wodą. Dodaj 1 płaską łyżeczkę pieprzu. Gotuj 3-4 minuty. Gotowe.

    Uwagi:
    Bardzo szybka zupa, doskonała na chłodne zimowe dni. Błyskawicznie rozgrzewa i jest idealna dla kogoś, kto nie mając zbyt wiele czasu i zbyt wiele składników potrzebuje czegoś gorącego do jedzenia. Smacznego.


    Nadesłał/a: waszakicia