Moja pomidorowa
zbuntowałam się i ulepszyłam standard:)
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Do wrzącego bulionu wrzucamy parę ziarenek ziela angielskiego i pokrojoną w plasterki marchewkę. W międzyczasie gotujemy makaron. Kroimy cebulkę w talarki, szczypiorek drobno i wrzucamy do garnka. Przyprawiamy pieprzem i bazylią. Dodajemy dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego i gotujemy ok. 3 min, a potem w szklance mieszamy śmietanę i mąkę. Zaprawiamy zupę śmietaną (wcześniej ją hartujemy, żeby się nie zważyła). Na koniec wrzucamy drobno pokrojone ząbki czosnku i ugotowany makaron. Gotujemy jeszcze na małym ogniu chwilkę (tak z 2 min.).
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dobra zupa.
To była moja pierwsza zupa którą ugotowałam w życiu, więc jak na „zupę dziewiczą” perfekt. Z tym, ze zamiast śmietany dodałam jogurtu co dało lekko kwaśny posmak, który mi akurat odpowiadał. Całkiem ciekawy pomysł z tym czosnkiem. Pozdrawiam i życzę smacznego.