Spaghetti w aromatycznym przybraniu
Efekt kulinarnych eksperymentów mojej przyjaciółki. Danie lekkie, łatwe i niezwykle aromatyczne 🙂
Składniki:
– makaron
– brokuły
– kukurydza
– pomidory
– tofu
– koperek
– przyprawy: kminek, bazylia, papryka słodka, pieprz, sól
Sposób przyrządzania:
Ugotowć makaron al dente. Na patelnię nalać odrobinę wody i przez chwilę dusić brokuły aż będą miękkie. Dorzucić na patelnię pomidory (zmiksowane z koperkiem i kminkiem), po chwili kukurydzę i tofu pokrojone w kostkę.
Przyprawić, gotować kilka minut. Podawać na ugotowany makaron.
Nadesłał/a: Asia D.;)
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dobry przepis!
Na pewno takie spaghetti jest bardzo smaczne,ale brokuły starsze niż dwa dni po ugotowaniu są okropnie gorzkie…
A może powinnam posłodzić?