Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pyszny, prosty i niedrogi sposób na wyśmienity obiadek 🙂


Składniki:

  • niecałe 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 szkl. makaronu razowego (np. świderki)
  • 1 szkl. makaronu zwykłego (najlepiej takiego jak razowy)
  • 2 łyżki oliwy
  • majeranek, zioła prowansalskie

    Sposób przyrządzania:

    1) kapustę kroimy na paski (szatkujemy) i wrzucamy do gotowania aż zmięknie. Polecam proste gotowanie na parze, dzięki temu kapusta zachowa więcej smaku i aromatu 🙂
    2) gdy kapusta się gotuje nastawiamy wodę na makarony (razowy gotuje się zwykle nieco dłużej, więc warto wrzucić go wcześniej)
    3) gdy makarony będą gotowe odcedzamy je, wrzucamy do jednego garnka z ugotowaną kapustą, polewamy oliwa, dodajemy przyprawy i… wędrujemy z tym do stołu 😉
    Tak przygotowana kapusta smakuje naprawdę kapitalnie!

    Czas przygotowania:
    – gotowanie kapusty ok. 15-20 min.
    – gotowanie makaronów ok. 7 min. razowy i 5 min. zwykły


    Nadesłał/a: JankeS