Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

na naleśniki:

  • 35 dag mąki
  • 2 jajka
  • 600 ml mleka
  • olej
    na farsz:

  • 25 dag twarogu
  • 15 dag sera gouda
  • czerwona papryka
  • łyżeczka zielonego pieprzu
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
    na ciasto:

  • 15 dag mąki
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko
  • 15 dag płatków kukurydzianych

    Sposób przyrządzania:

    Przygotować naleśniki: mąkę, jajka i mleko wymieszać ze szczyptą soli. Odstawic na ok. 30 minut.Olej rozgrzać do wysokiej temperatury, usmażyc na nim ciniutkie naleśniki.

    Przygotować farsz: twaróg wymieszać ze starym serem gouda. Dodać zielony pieprz, jajko i pokrojona w kostkę paprykę. Przyprawic solą i pieprzem (można także dodać ostra paprykę w proszku).
    Farsz rozmasować na naleśnikach i zawinąć w ciasne ruloniki.

    Przygotować ciasto: mąkę, mleko i jajko wymieszać na jednolitą masę. Panierować ruloniki, posypać płatkami kukurydzianymi i usmażyć na oleju na złoty kolor.


    Nadesłał/a: SurykatkaxD