Ruloniki z serem
Składniki:
na naleśniki:
na farsz:
na ciasto:
Sposób przyrządzania:
Przygotować naleśniki: mąkę, jajka i mleko wymieszać ze szczyptą soli. Odstawic na ok. 30 minut.Olej rozgrzać do wysokiej temperatury, usmażyc na nim ciniutkie naleśniki.
Przygotować farsz: twaróg wymieszać ze starym serem gouda. Dodać zielony pieprz, jajko i pokrojona w kostkę paprykę. Przyprawic solą i pieprzem (można także dodać ostra paprykę w proszku).
Farsz rozmasować na naleśnikach i zawinąć w ciasne ruloniki.
Przygotować ciasto: mąkę, mleko i jajko wymieszać na jednolitą masę. Panierować ruloniki, posypać płatkami kukurydzianymi i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Nadesłał/a: SurykatkaxD
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.