Włoska zupa jarzynowa
Składniki (Przepis na 1 porcję):
– 10 dag brokułów
– 5 dag pieczarek
– pół papryki czerwonej
– 1 pomidor
– 250 ml bulionu warzywnego
– 2 dymki
– ząbek czosnku
– łyżka oliwy
– oregano, tymianek, sól, pieprz, bazylia
Sposób przyrządzania:
W rondlu rozgrzej łyżkę oliwy, zeszklij na niej 2 pokrojone w talarki dymki i posiekany ząbek czosnku.
Zalej 250 ml bulionu warzywnego.
Do wywaru dodaj 10 dag brokułów, 5 dag pokrojonych w plasterki pieczarek, pokrojoną w kostkę połówkę czerwonej papryki, pokrojonego w kostke pomidora, po ćwierć łyżeczki oregano i tymianku.
Gotuj 8 minut, dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną bazylią.
Nadesłał/a: aniaszczecin
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.