Chiński rosół warzywny
Składniki (na 1 porcję):
– kilka różyczek brokułu
– 2 marchewki
– 300 ml wywaru warzywnego
– 5 dag makaronu-nitki
– 2 listki sałaty
– łyżeczka sosu sojowego
– łyżeczka oleju
– ząbek czosnku
– chili
Sposób przyrządzania:
Posiekany ząbek czosnku podsmaż na łyżeczce oleju, dodaj 300 ml esencjonalnego wywaru warzywnego (może być z kostki), zagotuj, wrzuć 2 pokrojone w talarki marchewki i kilka różyczek brokułu.
Zupę gotuj ok. 7 minut, następnie dodaj do niej 5 dag ugotowanego makaronu-nitki, 2 pokrojone w paski listki sałaty i łyżeczkę ciemnego sosu sojowego. Dopraw szczyptą chili, wymieszaj.
Nadesłał/a: aniaszczecin
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.