Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki (na 1 porcję):

– 3 dag ryżu
– 1 cebula
– 2 marchewki
– 15 dag selera
– 10 dag kapusty
– 2 pomidory (lub łyżeczka koncentratu)
– 1 por
– szklanka (250 ml) bulionu warzywnego
– pieprz ziołowy
– gałka muszkatołowa
– sól

Sposób przyrządzania:

Ugotuj ryż. Obierz cebule, pokrój w kostkę i podduś na teflonowej patelni (zamiast oleju podlej odrobiną bulionu).
Obierz marchew, pokrój na grubsze plasterki, dodaj do cebuli i duś kilka minut.
Seler, por, kapustę, sparzone obrane ze skórki pomidory pokrój na małe kawałki.
Warzywa wrzuć do garnka, dodaj marchewkę z cebulką i podgrzewaj kilka minut na średnim ogniu.
Wlej bulion i gotuj ok. 15 minut.
Dopraw pieprzem, gałką i solą.
Przełóż na talerz i dołóż wcześniej ugotowany ryż.


Nadesłał/a: aniaszczecin