Potrawka warzywna z tymiankiem
Składniki:
– czerwona i zielona papryka
– por
– 3 marchewki
– 2 małe cebule
– zielona cukinia
– 2 ząbki czosnku
– pół łyżki posiekanego tymianku
– łyżka oliwy
– sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Przygotowanie (30 min.)
Cebulę obrać i pokroić w dość grube piórka.
Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki.
W rozdlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć przez mniej więcej 2 minuty, często mieszając (uwaga, warzywa nie powinny się przypalić).
Następnie dodać 2 łyżki wody i dusić jeszcze przez minutę.
Obrany por i marchewkę pokroić w krążki, umytą, osuszoną cukinię w plasterki, oczyszczoną z nasion paprykę w dużą kostkę.
Warzywa dodać do cebuli z czosnkiem.
Potrawę doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem.
Dusić przez 20-25 min. na średnim ogniu.
Podawać na ciepło.
Nadesłał/a: aniaszczecin
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.