Placki ziemniaczane
Składniki:
– 4 duże ziemniaki
– 2 jajka
– 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej
– 1 cebula
– sól
– cukier
Sposób przyrządzania:
Ziemniaki należy umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, to samo zrobić z cebulą.
Wbić starannie umyte uprzednio jaja, wsypać mąkę i dwie niepełne łyżeczki soli, wszystko dobrze wymieszać. Gdy już olej na patelni się dobrze rozgrzeje, nakładać kilka małych porcji, żeby się przysmażyły na złotawo-brunatny kolor (jeśli ktoś woli mniej przysmażone, to do złocistego koloru).
Na koniec posypać cukrem.
SMACZNEGO!
Nadesłał/a: Francine
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.