Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Łatwa, szybka i tania


Składniki:

  • kilka ziemniaków
  • kilka pieczarek
  • duża cebula
  • sól czosnkowa
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa tandoori lub ostra papryka
  • masło lub margaryna

    Sposób przyrządzania:

    Średnią brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Ziemniaki kroimy w ósemki, cebulę w piórka, pieczarki w plastry. Układamy ziemniaki, na każdym kładziemy wiórek masła, obsypujemy solą i przyprawą tandoori lub papryką. Pieczarki układamy między ziemniakami, obsypujemy ziołami prowansalskimi i odrobiną soli. Cebulę rzucamy na wierzch. Zapiekamy w rozgrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku przez około pół godziny, w zależności od wielkości ziemniaków.