Wegetariański kebab
Składniki:
Na ciasto:
– mąka
– woda przegotowana
– drożdże piekarskie
– trochę soli
Na nadzienie:
różne warzywa wedle uznania (sałatki warzywne, marchew, pomidory, ogórki)
Przygotowanie:
Najpierw należy upiec ciasto na kształt „półchlebka”.
W tym celu trzeba wyrobić ciasto jak wg. przepisu na pizzę, bez przypraw, jedynie z paroma malymi szczyptami soli. Upiec na złocisty kolor.
Gdy lekko przestygnie, wnętrze wydłubać. Włożyć do środka warzywa (dobór warzyw zależy od własnych preferencji). Gotowe!
Nadesłał/a: Francine
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dobre tylko…
Przepis wyszedł mi znakomicie. Tylko zamiast ciasta na pizze lepiej zrobić pitę (bo nie trzeba bawić się w wydłubywanie).