Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 torebka kaszy gryczanej
  • Pół torebki kostki sojowej
  • 2 łyżki ketchupu łagodnego
  • Sól i suszona pietruszka
  • Sos sojowy
  • Woda

    Sposób przyrządzania:

    Do garka z wodą wsypujemy odrobinę soli i suszonej pietruszki. Wsypujemy kostkę sojową i gotujemy 6 minut.
    W oddzielnym garneczku gotujemy kasze gryczaną w lekko osolonej wodzie.
    Kiedy kasza i kostka sojowa się ugotuje odcedzamy je z wody.
    Kostkę sojową i kaszę wsypujemy do jednego naczynia, mieszamy, dodajemy sól i sos sojowy, potem dodajemy 2 łyżki łagodnego ketchupu, mieszamy ponownie i gotowe.
    Pyszny i bardzo sycący obiad.


    Nadesłał/a: waszakicia