Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 marchewki
  • seler
  • 6 ziemniaków
  • puszka kukurydzy
  • 1,5 łyżki bulionu wegetariańskiego
  • makaron bezjajeczny (dla wege jajeczny)

    Sposób przyrządzania:

    Marchewki, seler pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju aż będą miękkie. Gdy warzywa zmiękną wstawić garnek z wodą i bulionem wegetariańskim. Wodę osolić ale nie za dużo , bo wtedy smak zupy się zepsuje. Do podsmażonej marchewki dodać kukurydzę. Mieszać wszystko niecałe 3 minuty. Wsypać wszystko do garnka. Dodać ziemniaki. Gdy wszystko zmięknie dodać makaron i gotować kolejne 10 minut.
    Smacznego.


    Nadesłał/a: Wege-Aneta