Bigos z cukinii
czas wykonania: 1/2 godz.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Cukinię umyć i obrać ze skóry (jesli jest młoda, mozna nie obierać). Usunać pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę oszyścić z pestek, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, a nastepnie w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać pozostałe składniki i roztarty z solą lub drobno posiekany czosnek. Podlać wodą, posolić, dodać pieprz i tymianek lub oregano.
Dusić ok. 10-15 min. Podawać z pieczywem.
(można dodac pokrojone pieczarki..)
Nadesłał/a: larva
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Wyśmienite
wczoraj robiłam polecam, mojemu chłopakowi też smakowało chociaż nie jest wege 😉