Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


czas wykonania: 50 min

Składniki:

  • 2 średnie bakłażany (ok. 80 dag)
  • 40 dag żółtego sera (w plastrach)
  • 6 łyżek oliwy z olwek
  • 4 pomidory (ok. 60 dag)
  • sól i biały pieprz
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego oregano lub tymianku

    Sposób przyrządzania:

    Bakłażany przeciąć wzdłuż na plastry grubości ok. 1 cm. Posolić z obu stron i odłożyć na 1/2 godz. Pomidory sparzyc wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Pokroić w plastry. Plastry bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Ułożyć plastry bakłażanów. Na bakłażanach ułożyć plastry pomidora, posypać ziołami, przykryć plastrami sera i wstawić do gorącego piekarnika na 15 min.


    Nadesłał/a: larva