Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

wegańskie ciasteczka, których pierwowzorem były te greenwayowskie 🙂


Składniki:

  • szklanka mąki (najlepiej orzechowej)
  • szklanka płatków owsianych
  • garść orzechów włoskich
  • pół kostki margaryny 100% roślinnej
  • pół szklanki cukru brązowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szczypta sody

    Przygotowanie:

    Margarynę rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, zmiksowane w młynku płatki, proszek i sodę. Wyrobić na jednolita masę. Dodać do niej pokruszone orzechy. Ciasto powinno się łatwo lepić ale odchodzić od ręki. Formować kulki, spłaszczać i piec na wysmarowanej uprzednio tłuszczem blasze.




    Nadesłał/a: Wegetarianie.pl